De relatie met mijn vriend stond de afgelopen maanden op knappen. Tijdens het slapen snurkten hij hartstikke luid. Hierdoor kon ikzelf niet slapen, waardoor ik uiteindelijk elke nacht op de bank ben gaan slapen. Ik was hartstikke moe maar mijn vriend vertelde dat hij ook hartstikke moe was en daar begreep ik niets van. Totdat ik een interessant artikel las op de website van de Snurkpagina.

Het onderwerp van dit artikel was apneu! Apneu is een aandoening die ervoor zorgt dat iemand gaat snurken. Deze aandoening houdt in dat u adem tekort komt tijdens het slapen met alle gevolgen van dien. Wanneer u een ademhalingstekort heeft tijdens het slapen bent u als het ware wakker. U slaapt op dat moment niet goed waardoor uw lichaam als het wakker is, en de oorzaak is een dag later vermoeidheid. Na het lezen van dit artikel ben ik onmiddellijk een afspraak voor mijn vriend gaan maken bij de kliniek Snurkpagina.

behandeling

Professionele artsen!

Tijdens het gesprek raadde de artsen het mijn vriend aan om een nacht te overnachten in de kliniek. Op deze manier konden zij hem bekijken tijdens het slapen. Een dag later trokken de artsen dan ook de conclusie, dat hij inderdaad last had van deze aandoening en dit was de oorzaak van zijn vermoeidheid.

Gelukkig is mijn vriend geweldig behandeld door de professionele artsen. Hij kreeg een gebitje mee die hij elke avond voor het slapen in moet doen. Het gebit zorgt ervoor dat de ademhaling bij mijn vriend soepeler verloopt waardoor hij minder luid snurk en zelf beter slaapt. Zijn vermoeidheid is afgenomen en hij is een stuk energieker. Ook slapen wij weer samen in een bed en dat heeft onze relatie werkelijk waar gered!

Apneu