logoDe liguster is een van de meest bekende haagplanten. Hij heeft veel goede eigenschappen en wordt beschouwd als een sterke haagplant. Een liguster is een mooie sierplant voor in uw tuin die heel eenvoudig in vele vormen gesnoeid kan worden. De liguster wordt gezien als een groenblijvende haagplant, ondanks hij toch zijn bladeren verliest. De liguster verliest zijn bladeren aan het eind van de winter maar er groeien ook weer direct  nieuwe bladeren aan. Hierdoor kunt u zowel in de zomer als in de winter genieten van dikke volgroeide haag. Echter wanneer er zich een strenge winter voordoet, verliest de liguster al zijn bladeren. In het voorjaar geeft de liguster vruchten en krijgt mooie bloemen die veel vogels aantrekt. Let wel op, de liguster is een giftige plant dus de bessen kunnen niet gegeten worden door mensen.

De liguster wordt bijna altijd als een haag ingeplant. De beste tijd om de Liguster in te planten is het najaar, maar het is ook mogelijk om deze in het voorjaar in te planten. Het inplanten kan het beste in bemeste grond, zodat de wortels goed voedingsstoffen op kan nemen. Na het inplanten kan de liguster direct gesnoeid worden, hierdoor groeit deze snel uit tot een ondoordringbare haag. De liguster is een snel groeiende plant, die twee keer per jaar gesnoeid kan worden. Deze snoeibestendige plant is perfect  geschikt om in mooie vormen te snoeien, dit geeft u tuin een prachtige aanblik. Zelfs radicaal snoeien zal de liguster overleven.66_1

Er zijn diverse liguster soorten die elk hun eigen hoogte kunnen bereiken. De ovaalbladerige  liguster is ideaal geschikt voor een hoge haag. Deze plant wel een hoogte van 5 meter bereiken. Vanwege de strakke aanblik biedt de haag ook zonder bladeren bijzonder veel privacy. De liguster is dus een plant met vele mogelijkheden en dus uitermate geschikt als haagplant.